Filteren op
Categorieën
Breedte (in cm)
cm cm
Hoogte (in cm)
Model
Ingelijst
Stijlen
Kunstenaars
Conditie
Onderwerp
Steden en dorpen
Price
Manufacturers
Filter

Winkelen op categorie

Gravures

Gravures

Ontdek de fascinerende wereld van Gravures, Etsen en Litho’s

Ben je geïnteresseerd in de kunst van het graveren? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij nemen je mee in de boeiende wereld van gravures, etsen en litho’s. Deze eeuwenoude kunstvormen hebben een rijke geschiedenis en zijn tot op de dag van vandaag nog steeds zeer geliefd.

Etsen: de techniek van lijnen en contrasten

Etsen is een techniek waarbij lijnen en contrasten centraal staan. Het proces begint met het bedekken van een metalen plaat met een waslaag. Vervolgens worden er met een etsnaald tekeningen gemaakt in de waslaag. Daarna wordt de plaat in een zuurbad gelegd, waardoor de blootgestelde delen van de plaat worden geëtst.

Litho’s: de kracht van steendruk

Lithografie, ook wel steendruk genoemd, is een techniek waarbij een afbeelding wordt gemaakt op een gladde steen. Deze wordt vervolgens ingeïnkt en onder druk op papier gedrukt. Het resultaat? Prachtige litho’s met een unieke uitstraling.

Met gravures, etsen en litho’s kun je je creativiteit de vrije loop laten en prachtige kunstwerken creëren. Ben je geïnspireerd geraakt? Duik dan zelf in de wereld van deze fascinerende kunstvormen. zie ons assortiment.